Concerten

Het laatste concert was op zondag 15 mei 2022 in de doopsgezinde kerk in Sneek.

Door de corona-maatregelen was dit het eerste concert sinds 2019.  Het koor vertolkte 2 werken van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi: het Gloria en het Magnificat.

De leiding was in handen van Sippie Broersma. Zij nam ook de sopraansolo’s voor haar rekening.  De andere solo-partijen werden gezongen door de  leden van het koor en de alt Eske Tibben. Het Ensemble Conservatoire verzorgde de muzikale  begeleiding.

Het Gloria is Vivaldi's meest populaire koorwerk. De lichte opening 'Gloria' is zeer bekend bij koorzangers en instrumentalisten. Het werk eindigt met een schitterende fuga: 'Cum Sancto Spiritu’.

Het Magnificat is een van de meesterwerken van Vivaldi. Het werd gecomponeerd tussen 1735 en 1739 tijdens Vivaldi's hernieuwde activiteit in het Ospedale della Pietà.  Dit was een klooster, weeshuis en muziekschool in één.  Antonio Vivaldi maakte verschillende versies van zijn Magnificat . Het cantatekoor zingt de bekendste versie -RV 610- voor vocale solisten, vierstemmig koor, hobo's en strijkorkest.  De tekst van het Magnificat is de hymne die Maria sprak toen ze Elizabeth, de moeder van Johannes de Doper, bezocht.

Terugblik eerdere concerten

Slot van het optreden.

Moment van het concert op 29 maart 2015.

Ben Brunt en Saskia Zoet.

Flyer_2013

Naar aanleiding van dit dubbele jubileum verscheen op 17 april 2013 een artikel in het Sneeker Nieuwsblad.

Ook in de Leeuwarder Courant van 19 april verscheen een artikel.

Het Sneeker CantateKoor

is aanwezig op het Uitfestival

op 10 september 2022

en geeft daar ook een concert.

In het najaar van 2022 geeft het

koor een concert met muziek

rondom Mendelssohn

met als thema

INSPIRATIE

In maart 2023 vertolkt het koor

THE CRUCIFIXION

van John Stainer

© 2010-2022. Alle rechten met betrekking tot de inhoud en samenstelling van deze website zijn voorbehouden aan Het Sneeker Cantatekoor, tenzij anders wordt vermeld.